Hoe werkt een kledingbak en waar vind je ze?
kledingbak

Waar kan ik mijn tweedehands kleding afgeven?



Kleding inzamelpunten

Er zijn verschillende plekken waar je jouw tweedehands kleding kunt afgeven. Denk bijvoorbeeld aan kledingcontainers, kringloopwinkels, tweedehandswinkels of inzamelingsacties van goede doelen.

Kledingbanken en goede doelen

Daarnaast kun je ook terecht bij kledingbanken en goede doelen die zich inzetten voor mensen in nood. Zij zorgen ervoor dat jouw gedoneerde kleding terechtkomt bij mensen die het goed kunnen gebruiken. Het is een mooie manier om bij te dragen aan een duurzamere en socialere samenleving.

Wat is niet toegestaan om in de kledingcontainer te deponeren?



Wat is niet toegestaan om in de kledingcontainer te deponeren?

Het is niet toegestaan om natte of vervuilde kleding in de kledingcontainer te deponeren, omdat dit de kwaliteit van de rest van de kleding kan aantasten. Ook is het niet toegestaan om schoenen, tassen of ander textiel dan kleding in de container te doen, omdat dit apart ingezameld wordt.

Wat is niet toegestaan om in de kledingcontainer te deponeren?

Daarnaast is het belangrijk om geen kapotte of versleten kleding in de container te gooien, omdat deze niet meer hergebruikt kan worden. Ook beddengoed, handdoeken en ander huishoudtextiel horen niet thuis in de kledingcontainer, maar kunnen vaak wel op andere plekken worden ingeleverd voor recycling.

Wat mag er allemaal in een kledingcontainer

Wat zijn de toegestane items om in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren?



Toegestane items in de kledingcontainer

In de kledingcontainer van het Leger des Heils mogen kledingstukken worden gedeponeerd, zoals shirts, broeken, jassen, schoenen en accessoires zoals sjaals en mutsen.

Niet toegestane items in de kledingcontainer

Niet toegestane items om in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren zijn onder andere beddengoed, kussens, tapijten en andere niet-kleding gerelateerde items.



Meer info: kledingbak amsterdam

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in een kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen alleen schone en draagbare kledingstukken worden gedeponeerd. Dit kunnen zowel dames-, heren- als kinderkleding zijn, evenals schoenen, accessoires en beddengoed.

Verboden items in een kledingcontainer

Het is niet toegestaan om kapotte of vervuilde kleding, textielresten, natte kleding, tapijten, dekbedden, kussens of ander huishoudelijk textiel in een kledingcontainer te deponeren. Deze items kunnen het recyclageproces verstoren.

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren